Új termék a Bladelius háza táján
A svéd high-end gyártó legújabb készüléke egy abszolút modern külsejű, a táblagépek világát idéző elegáns eszköz óriási érintőképernyővel. A skandináv cégek igencsak szeretik a mitológiai neveket, de azért még mindig maradtak felhasználható istenek és egyéb hősök, mind például Mimer, akivel a legenda szerint, ha együtt ivott valaki, az onnantól fogva tökéletesen hallotta és látta, hogy mi történt, sőt, még azt is, hogy mi fog történni. Ebből a szempontból a név tényleg valódi telitalálat, hiszen egyrészt a készülék segítségével mindent hall és lát az ember (ami a fájlokban van), másrészt pedig a Mimerre nézve, a jövő eszközeinek képe is felcsillan előtte.

A Mimer minimalista és funkcionális, mindazonáltal a Bladelius készülékek megszokott elemeit is felvonultató külsejének megtervezésekor elsősorban a falra akasztható installáció volt a tervezők elképzelése, de a karcsú eszköz ugyanolyan jól használható az állványán is mondjuk egy asztalra vagy egy polcra állítva.

A számok és paraméterek nyelvére áttérve a Mimer egészen 32 bit/ 384 kHz-es felbontásig támogatja a különféle formátumokat, jeleket pedig NAS winchesterekről vagy USB bemenetein keresztül egyaránt fogad, együttműködve a Wimp és Spotify rendszerekkel is. A nagyméretű nagy felbontású érintőképernyővel rendelkező készüléknek négy digitális bemenete (2 Toslink optikai, 2 koax), egy analóg és kettő USB bemenete, kiváló minőségű beépített előerősítője és fejhallgató kimenete is van. Jeleket a bemenetein kívül Ethernet hálózati kapcsolaton is Wifin keresztül is fogad, és az expanziós portjának köszönhetően a jövőbeli eszközökkel való kapcsolattartásra is felkészítették.
(Megjelent: 2014-01-11)