Az új szenzációs kis masina az Esoterictől RZ-1 névre hallgat
Az Esoteric márciusban megjelenő RZ-1-es készüléke egy igazi szórakoztatóközpont lesz, ugyanis 4 az 1-ben rendszerben CD/SACD játszót, erősítőt, USB bemenetet és DA konvertert illetve phono fokozatot tartalmaz. Felszereltségének köszönhetően széleskörűen konfigurálható, így analóg és különféle digitális forrásokról szinte mindenféle audio jel lejátszható vele. Az alacsony, divatos formájú alumínium házban az Esoterictől megszokott módon különösen értékes és kifinomult áramkörök és alkatelemek találhatók.

A lemezek precíz kiolvasását Esoteric transzport biztosítja, a 32 bites AK4392 DAC 3 bemenettel rendelkezik külső források számára. Az USB porton keresztül külső tárolókon és PC-ken tárolt zenéket is fogad az RZ-1, amely USB izolátorával megszünteti a PC-s zajokat is. A különféle digitális szűrőkből a felhasználó választhatja kis a számára legmegfelelőbb verziót.

Az analóg formátumú vagy analóggá alakított jelek erősítését Esoteric Master Sound 2×100 Wattos erősítő fokozatok végzik, a készülék táplálását nagyméretű toroid transzformátor és nagy kapacitású analóg tápegységek látják el. Bemenetek terén az USB mellett koaxiális és optikai digitális bejáratból valamint kettő line bemenetből áll a repertoár, utóbbiak közül a második analóg lemezjátszó használata esetén MM phono bemenetté kapcsolható át.
(Megjelent: 2010-03-06)