Az Antelope Audio bejelentette a legújabb DA konverterét a Platinumot
A világ egyik vezető digitális audió gyártója, az Antelope Audio ma bejelentette az Integrity sorozatába tartozó legújabb termékét, a Platinum-ot.

Az új DAC a hangzásminőséget egy még magasabb szintre fogja emelni és mindemellet biztosítja az audió közösség számára az egyik legszélesebb DSD támogatottságot, beleértve az egyedinek számító 256X-es módot, valamint a 786kHz-s mintavételezést az erre a célra készített USB chip-en keresztül.

Az extrémnek számító DSD256 nagymértékben meg fogja növelni a pontosságát és transzparenciáját a zenei reprodukciónak és egyben az egész utána kötött rendszernek is. Mindebben kulcsszerepet játszik az újonnan fejlesztett USB vevőegység, amely extrém mértékben képes csökkenteni a jittert és az adatfolyamot akár négyszer magasabb mintavételezéssel is képes fogadni mint a más hasonló készülékek.

Míg a legtöbb több csúcs DAC fel tudja skálázni a PCM jelet, addig Platinum lesz az első, aki ezt a DSD-vel is meg tudja majd tenni. Ez a megkülönböztető és kimagasló képesség lehetővé fogja tenni a DSD64 felkonvertálását DSD256-ra, feltolva ezzel a DSD zajt a sokkal magasabb frekvenciák felé és nagyban növelve ezzel a DA konverzió minőségét. A Platinum egy egyedileg implementált upsampler segítségével kikerüli a belső digitális szűrőket amelyek be vannak építve DAC lapkába.

Természetesen a DAC tartalmazni fogja az Antelope már eddig is jól bevált technikáit, mint a 64-bit AFC és lehetőség lesz az immár tradicionálisnak számító külső órajelgenerátor alkalmazására is, megadva ezzel a lehetőséget a még magasabb minőség eléréséhez.

A készülék megjelenése 2013 Októberében várható és csak csomagban lesz majd kapható a Voltikus tápegységgel közösen.

Igor Levin az Antelope alapítója ezt nyilatkozta - " Az új Zodiac Platinum nem csupán a reakciónk a vevőink kérésére, hogy legyen DSD támogatás, hanem egyben egy új szint képviselete is lesz az audió lejátszásban."
(Megjelent: 2013-05-30)