PIO Sound
Elegancia és a legújabb sztatikus technológiák ötvözete

A holland Pio Sound a hangzás és a látvány tökéletes harmonizálására törekedve készíti ultra-vékony elektrosztatikus hangsugárzóit, melyekben kifinomult technológiákat alkalmaz. Filozófiájuk szerint a mai rohanó világban mindenkinek kevés ideje van kikapcsolódni, ezért a zenehallgatással vagy filmnézéssel töltött időnek valóban minőséginek és élvezetesnek kell lennie. Mint mondják, rúgd le a cipődet, felejtsd el a napi gondokat és feladatokat, majd merülj el egy jó zenében vagy filmben a fület és szemet egyaránt gyönyörködtető PIO Sound hangsugárzókkal.

A hangminőség szinonimája náluk egyértelműen a koncerttermek hangzása, ezért mindig is arra törekedtek, hogy az ott átélt élményt próbálják meg a lehetőségek határáig otthoni körülmények között reprodukálni. Termékeik megalkotásakor egyértelműen a minőségre, nem pedig a mennyiségre helyezték a fő hangsúlyt, ezért nincsenek különféle sorozataik, hanem csak az Eagle és Falcon modellek, melyek közül az előbbinek rövidesen elkészül a Golden Eagle névre hallgató különlegesebb változata, illetve idén még a család házi-mozis kiegészítőkkel (center, surround) is kiegészül.
A gyártó egyértelműen az elektrosztatikus hangsugárzók mellett tette a voksát, melyek klasszikus esetben a transzparens, tiszta, torzítatlan és levegős hangzásukról közismertek, viszont sajnos olyan árnyoldalaik is vannak, mint a vékonyka basszus és a lézer sugár jellegű sugárzási karakterisztika, amik kiküszöbölése a Pio Sound mérnökeire várt.

A feladathoz abszolút elhivatott szakemberekből álló ütős csapat jött össze, melyben számos kiváló elektrosztatikus fejlesztő mérnök található, mint például Ronald Buining és Karl-Heinz Fink. A fölöttébb ígéretes team egyik legfőbb újítása az elektrosztatikus témakörben az ESE (Electrostatic Elements), ami a gyakorlatban az új karbon anyagból speciális nyomtató technológiával készülő ADS (Active Diaphragm System) nevű dinamikus csillapító anyagot jelöli. A különleges, ultra könnyű és ez által nagyon gyors mozgásra képes membránanyag a gyártó innovatív transzformátoraival egészül ki, a végeredmény pedig tiszta és naturális hangzás, valamint alacsony harmonikus torzítás. Utóbbi paraméternek valamint a rezonanciák hatékony kiküszöbölésének köszönhetően a Pio Sound hangsugárzók valóban érvényre tudják juttatni a sztatikus modellekre jellemző tisztaságot és transzparens megszólalást.