Einstein Audio
EINSTEIN = MUSIC x TECHNOLOGY²

Az Einstein Audio velős filozófiája az 1988-as alapítástól napjainkig a zene maximális szeretete, a technológia és a művészet találkozása, melyek egy tökéletes szimbiózisban egyesülnek.

Az alapítók Volker Bohlmeier és Rolf Weiler elgondolása már a kezdetektől az volt, hogy egy olyan berendezést alkossanak, ami egy örök életre szól, és ami a zene legbensőbb mivoltához nyújt betekintés. Mindazoknak készül, akik az élet apró örömeit keresik ugyan úgy, ahogyan egy ízletes étel élvezetet okoz, vagy ahogyan egy finom bor zamatát, apró illatesszenciáját képesek vagyunk értékelni.

A zenéhez való kötődést mi sem bizonyítja jobban, mint a Bochumban lévő gyárépület, melynek közvetlen szomszédságában található a Bochum Szimfonikusok próbaterme és több zenei kiadó is. Egyszerűség és elegancia. Minden beépített alkatrésznek, még a legutolsó csavarnak is egyetlen feladata van, kiszolgálni a zenét, mint önálló entitást.

Élethű hangvisszaadás és a hiteles, kifinomult zenei reprodukció az, ami hajtja az Einstein mérnökcsapatát. Minden Einstein készüléknek ugyanaz a célja: Az élő zenét egy koncertteremből vagy stúdióból elküldeni veszteség nélkül és ugyan azzal a dinamikával a saját nappalinkba. Az Einstein berendezések teszik mindezt a legnagyobb könnyedséggel és eleganciával.

Az első berendezés 1990-ben került a piacra "The Amp" néven, ez egy integrált erősítő volt tranzisztorokkal. Népszerűségét jelzi, hogy 6 év alatt, amíg gyártásban volt, több mint 2200 darabot készítettek és adtak el belőle Európában és Ázsiában. A következő készülék egy szíjhajtású CD játszó volt. Mindkét darab a különböző HiFi újságok listáinak élmezőnyében nyaralt évekig. 1996-ban jött a váltás, elkészült az első csöves előerősítő a "The Tube", aztán rendre a többi és ettől kezdve csak csöves berendezések kerültek ki a Volker Bohlmeier alapító-tulajdonos és Rolf Weiler főkonstruktőr fémjelezte műhelyből.

A szimpatikus filozófia és a Német precizitás összességében hozzák létre azt az egyedi Einstein Audio hangzást, amit csak is örök szerelemnek nevezhetünk.

A gyártó termékpalettáján a hangsugárzók kivételével a legtöbb elektronikai komponens megtalálható, beleértve az előerősítőket, DAC-kat, CD futóműveket integrált és végerősítőket, és nem utolsó sorban a kábeleket is.