Creaktiv
Kicsit felfoghatatlan, de működik

A német gyártó régi múltjának és sokak számára néha misztikusnak, vagy ezoterikusnak tűnő hozzáállásának köszönhetően mára már igencsak sokrétű kínálattal rendelkezik.

Az „informálás technológia” – rövidítve ci2p tech – által a Creaktiv Systems termékek, olyan mikro chipbe ültetett információt viselnek molekuláris szinten, hogy a velük kapcsolatba kerülő anyagokban kevésbé tudjon potenciálörvény kialakulni, azaz a termékeik az elektromos szmog zavaró hatásaitól védik meg a környezetet és a hifi eszközöket.

A Creaktiv Systems fejlesztő csapatának jelszava az „Új fizika” amely a pszicho-akusztika valamint a hullámterjedés és az elektromágneses és mágneses örvénylések legújabb, Gabriel-Tech fizikai kutatóintézet technológiájára épül. Úgy gondolják, hogy a potenciálörvények nem csak az érzékeny elektronikák működését, de pszicho-akusztikai észlelésünket is negatívan befolyásolják.

Termékei között nagy választékban megtalálhatóak a különböző klasszikus készülékállványoktól kezdve a hanghordozó tárolókon át, az apró kiegészítők, rezgéscsillapítók is, valamint nem utolsó sorban a hangzásjavító eszközök sem maradhatnak ki a felsorolásból.

A Tuning Chip, melyet 2004-ben mutattak be, azt ígérte, hogy hatása vetekedni fog a legeredményesebb hálózati szűrőkkel szemben, anélkül, hogy a szűrőknek a hangra gyakorolt negatív hatását el kellene szenvedni.
Hasonló a Twister STOP lencse is, amely számítógépre, televízióra, nagy ablakokra, tükrökre ragasztva tisztítja a környezetünkben lévő zavarokat. A Creaktiv CD Optimizer eszköze nagymértékben eltávolítja a zavaró töltéshordozókat a CD lemezről és jó ideig gátolja azok újratermelődését olyannyira, hogy további antisztatizálás, vagy demagnetizálás feleslegessé válik.
A CD korongok szennyeződéséből adódó pótlólagos anomáliákat hivatott kezelni a Creaktiv spray, a Disc Control plus.
A Creaktiv megszakító modulja nemcsak a hagyományos elektromágnes működtetésű kisautomatákkal szemben hangra fejlesztett olvadó biztosítékkal rendelkezik, hanem ci2p által is védelmet nyújt az elektromos szmog okozta anomáliáktól.
A Creaktiv ci2p Power Plug Optimizer egy hálózati dugó, amely szintén a teljes hálózaton kifejti szmogelnyelő hatását. Hasonlóképpen működik a Crekativ ci2p Fuse Optimizer, amely az adott hifi komponensnél csökkenti a szmoghatást.

A hifizés telis-tele van felfoghatatlan és megmagyarázhatatlan dolgokkal. Valószínű, hogy olyan dolgok is befolyásolják a hifi láncunk hangzását, amiről még nem is tudunk, viszont ennek ellenére bármelyik Creaktiv termék használatakor azonnali hatást tapasztalhatunk: általában az figyelhető meg, hogy nyugodtabb lesz a hangzás és tisztább hangkép.