Copulare
Állványok kézművesek műhelyéből

Gerhard Brandl a mesterembere és fő mozgatórugója a német Copulare cégnek, melyet több mint 20 éve alapított és munkásságával jelentősen hozzájárult ahhoz, hogy a zeneszerető otthonunkban, szeretett komponenseink ne a kredencre, komódra, vagy egy almás ládára kerüljenek.

A Copulare állványok segítségével a HighEnd berendezésekben szunnyadó potenciált maradéktalanul ki lehet aknázni. Szofisztikált igényességük, mely minden termékükre jellemző, nem csupán a technikai kifinomultságukból fakad, hanem a tradicionális, mesteri munkának is köszönhető. Rajongás, motiváció és érzelmi kötődés a szakmájuk iránt, ami leginkább jellemzi a csapatot, mely minden produktumot kézimunkával készít, ezért szinte nem létezik két teljesen egyforma kinézetű állvány.

Termékeiket a Degendorfi egyetemmel szorosan együttműködve fejlesztik, ahol meg tudják vizsgálni, hogy életszerű körülmények között a különböző vibrációk és rezonanciák, miként hatnak az állványra és az azon elhelyezett készülékekre.

A cég atyja egy örökös kutató, aminek hála megalkotta az Artdifical Coral névre keresztelt habosított kerámiából készült alátéteket és polcokat. Ez az anyag, melyet egész Európában csupán egyetlen cég tud előállítani, annyira extrém módon inhomogén, hogy szinte lehetetlen, hogy rezonanciák épüljenek fel benne, ennek ellenére mégis könnyű és stabil.

Mozart tiszteletére Brandl megalkotott egy különleges, kompromisszumokat nem ismerő lemezjátszó állványt is, melynek lábait harangöntő mesterek bronzból készítették.

Termékpalettájukon megtalálhatóak vegyes felépítésű állványok is, melyekben hegesztett támaszokat használnak, a rezonancia kioltására pedig a lábakat és a polcokat is söréttel vagy homokkal töltik fel.

Kínálatukban mindenféle készülék állvány megtalálható, de ha esetleg mégsem tudnánk választani közülük, bármilyen egyedi kérésnek eleget tesznek - legyen az forma, méret, vagy színválasztás - nem ismernek határokat!

A kézműves minőség és precizitás egyszerűen annyira lenyűgöző és figyelemre méltó, hogy sokan el is felejtik, hogy mennyire tökéletesen is teljesítik a rezonancia elnyelő képességet.