Chisto
Tudod-e mi az? Ukrajnából származik és nem Vodka.

Yuri Zamazeev nevéhez fűződő Chisto márka, hanghordozók számára készült kozmetikumokkal lépett be az audio világába. Ukrán származású eredetileg informatikusként dolgozó fiatalember a következőképpen foglalta össze, hogyan is indult az egész: „Ukrajnában élünk, vodkát iszunk és zenét hallgatunk. Ez már 1000 éve így zajlik. Vodka. Metallica. Tchaikovsky. Vodka. Mi így szoktuk ezt csinálni. Egyébként Ukrajna nem egyenlő Oroszországgal, bár ezzel az Oroszok nem igazán értenek egyet. Néhányan nem orosznak, vagy ukránnak hívják magunkat, hanem ”audiofileknek”. Általában azok, akik sokat interneteznek.

Személy szerint sajnálom azokat a srácokat, akik azt hangoztatják, hogy hogyan tették milliárdos hangúvá a rendszerüket. Természetesen befektetett pénz nélkül, valamint anélkül, hogy hinnének Jézusban, vagy Buddhában, vagy…

Három tucat audio kereskedő importjáért voltam a felelős, szóval van róla fogalmam, mi is a jó hang és mi nem. Tehát kifejlesztettem ezt a lötyit, néhány műszaki beállítottságú srác segítségével, a világ másik feléről. Legfőképpen a következő válaszokon csodálkoztak a legtöbben: a/ működik b/ nem vodkából készül…

Személy szerint sohasem hittem benne, hogy tényleg működni fog, de azok az őrült srácok csak tesztelték és tesztelték, aztán hívtak, hogy:”wow… wow… most már tényleg milliárdos hangú a rendszerem, a CD-m úgy szól, mint egy hanglemez.”

Minden reggel megmossuk az arcunkat, megtisztítjuk a napszemüvegünket, de sohasem törődünk a zenéink forrásával - a lemezekkel. Sok pénzt költünk kábelekre, erősítőkre, tuning dolgokra, majd meghallgatjuk rendszerünket és tovább költekezünk. Volt egyszer egy barátnőm, aki egyik nap azt mondta: „tisztítsd meg a lemezeidet te idióta.” Szőke volt…

Sok tisztító megoldás van már a piacon, de legtöbbjük elkövet egy hibát – megpróbálják kondicionálni a polikarbonát adatok felületét ahelyett, hogy csak egyszerűen tökéletesen megmosnák azt. Mi egyszerűen csak fantasztikus eredménnyel megtisztítjuk a felületet.

Termékeik között CD-re és vinylre is kínálnak tisztító megoldásokat, valamint antisztatizáló és készülék/képernyő tisztító folyadék is megtalálható kínálatukban. Egy-egy flakon több száz CD, vagy lemez megtisztítására elegendő, az árukhoz képest igencsak pozitív változásokat képesek okozni a rendszerekben.

A tisztítószereken kívül, régi német kábelekből gyártott hangsugárzó, analóg és digitális összekötő kábel is megtalálható már.