Analysis Audio
Magnetosztatikus sugárzók a legmodernebb technológiával

A Görög illetőségű Analysis Audio szélessávú magnesztotatikus planar és hybrid - ribbon hangsugárzókat készít.

A magnesztotatikus technológia mint fogalom, egyet jelent a torzítatlan hangzással és a széles dinamikatartomány könnyed lesugárzásával, mely elegáns és karcsú fizikai megjelenéssel párosul. Jelenleg az elektrosztatikus hangsugárzó elv terjedt el leginkább a nagy felületű, síkmembrános hangszórók területén, mivel azok nagyüzemi módszerekkel is könnyedén gyárthatók, ellentétben a magnesztotatikus átalakítókkal.

Az Analysis minden terméke manufakturálisan, kézzel készül házon belül. Nem a polcról leemelt kész komponensekkel dolgoznak, mint a legtöbb ismert hangsugárzó gyártó, hanem a saját üzemükön belül történik a gyártás és fejlesztés, ezzel is biztosítva az egységes, kiváló minőséget. Természetesen a nyersanyagok nagy részét külföldi beszállítóktól vásárolják:
- A mágnesek Dél-Amerikában készülnek
- A membrán anyaga és a mélyfrekvenciás átalakítók az Egyesült Királyságból érkeznek
- A közép-magas szekció Franciaországból származik
- A hangváltóban használt kondenzátorok és induktivitásokat Németországból szállítják
- A ragasztók és egyéb vegyszerek az USA-ból származnak
A fa alkatrészek precíziós megmunkálásához használt automata gépek és a hozzájuk írt AutoCAD program is teljesen a saját üzemen belül történik.
Minden kiegészítő munka, még azok is, amelyek különleges szakértelmet igényelnek, például a számítógépes tervezés, grafika, selyem nyomtatás, stb. szintén mind házon belül történik.

A magnetosztatikus hangsugárzók specialistái jelenleg négy, teljesen planar és két hybrid modellel próbálják kielégíteni az igényes zenehallgatók igényeit.
- Az Omicron a kínálat legkisebb darabja, mely kisebb terek behangosítására alkalmas. Nem igényel nagy teljesítményű erősítőt és a modern Rock, vagy akár akusztikus jazz felvételek visszaadásának nagy mestere lehet.
- Az Epsilon képes a teljes zenei történés megmutatására viszonylag nagy lehallgató helyiségben is. Könnyed meghajtással képes feltárni a zenei részleteket bármilyen alkalmas erősítővel. Hűen reprodukálja a felvételen tárolt nagyvolumenű zenekarok és koncerttermek atmoszféráját is.
- Az Omega az egyik legnagyobb magnesztotatikus hangsugárzó, ami valaha készült és ez független az árától. Az Omega igazi kompromisszummentes megoldás lehet bármelyik lehallgatói helyiségbe. Ennek eredményeképpen ez a hangsugárzó képes a hallgatói szobát átalakítani többdimenziós koncertteremmé, ahol csakis a zenei történésre és kiváló hangminőségre vagyunk képesek fókuszálni. Az Omega garantáltan a legigényesebb zenehallgatók kedvence lehet.
- Az Amphitryon egy igazi referencia hangsugárzó, mely végső megoldás lehet a legjobb felvételek visszaadásához. Képes reprodukálni minden részletet és a zenei történések legapróbb megnyilvánulásait is. A zene lélegzetelállító egyértelműséggel képes megszólalni és lenyűgözni a klasszikus zene és opera szerelmeseit.
- Az Orion egy csillagkép a Nyilasban, melyet a legjelentősebbnek tartanak mind közül és talán a leglátványosabb is. Ugyan ez jellemző az Analisys referencia hangrendszerére is.
Az összes hangsugárzóban helyet kapott egy közép-magas jelátalakító, és egy ultra-könnyű ribbon sugárzó. Ugyancsak ultrakönnyű membránt alkalmaznak a planar típusok mélyfrekvenciás sugárzóinál.

Mindezen tulajdonságok, és a letisztult filozófia is hozzájárul az Analisys Audio hangsugárzók kiváló hangminőségéhez.