Vivid Audio
Kimagasló design, egyedi anyagok, extra minőségű hang

Valószínűsíthetően, nem sokan gondolnák azt, hogy a délafrikai Durban csendes elővárosa a legmefelelőbb hely, egy olyan márka megszületésének, mint a Vivid Audio. Azonban egy kis csapat dél afrikai és Angol mérnökök lelkesedésének köszönhetően, éppen itt született meg, egy áttörő nem szokványos technológiákat alkalmazó új világklasszis high-end hangfalgyártó cég.

Laurence Dickie, a Bowers and Wilkins-nél eltöltött idő után, ahol olyan termékek és technológiák konstruktőre volt mint a legendás Nautilus hangfalak és a Mátrix dobozkonstrukció, mindenkitől függetlenül elkezdett olyan professzionális stúdióhangszórókat fejleszteni, amelyek érzékenysége és terhelhetősége kimagaslónak számított. Párhuzamosan ugyanabban az időben, Philip Guttentag azzal volt elfoglalva, hogy megalkossa saját high-end hangfalát. Még 2000-ben történt, hogy Robert Trunz, a Bowers and Wilkins volt tulajdonosa, mindkettőjük jó barátja, bemutatta őket egymásnak, miután rájött arra, hogy kettőjük tudása és talentuma valami jelentős dologhoz vezethetne. Megérzése beigazolódott amikor 2004-ben a Vivid Audio a piacra dobta két új hangfalát és ezzel letették védjegyüket a hangfalgyártók piacán.

Szinte minden egyes eleme a Vivid hangfalaknak egyedi és nem található meg semilyen másik gyártónál sem. A hangfal alkotóelemei nem átvett technológiákra épülnek, hanem saját innovációkra és új metódúsú analizisekre, biztosítva ezzel, hogy minden egyes alkotóelemből a lehető legtöbbet lehessen kivenni.

Napjainkban Philip vezeti a mintegy 25 főből álló csapatát a dél afrikai termelőüzemükben, míg Dickie vezeti a fejlesztést és kutatást az angliai Brighton-ban lévő laboratóriumában.