Vicoustic
Kimagasló akusztika otthonra is - és szép is!

Ideális akusztikai körülmények nélkül a legjobb hifi/házi-mozi szett is csak félkarú óriás, ami a képességeit közel sem tudja teljes mértékben kibontakoztatni. Egy „normál” élettérnek számos különféle szempontnak kell megfelelnie és a hang szempontjából nagyon sok káros elem és berendezési tárgy lehet benne, éppen ezért zenehallgatás céljára sok esetben csak erős kompromisszumokkal felel meg.

Az iparág egyik legdinamikusabban fejlődő vállalkozása, a portugál Vicoustic cég pontosan ezekre a problémákra nyújt hatékony gyógyírt ötletes, diszkrét és könnyen installálható akusztika elemeivel. Az innovatív gyártó az otthoni audio/AV témakör mellett az ipar és a profi stúdiótechnika világában is aktív, a márkát hazánkban képviselő Soundmania azonban csak a minket legjobban érdeklő házi audio/házi-mozi szegmenset vállalta fel. Termékeik az akusztikai problémák rendkívül széles tárházára kínálnak megoldást, így megtalálhatók közöttük a basszus csapdák, a csillapítók, a diffúzorok, a különféle hangszigetelő anyagok és a hasznos kiegészítők is. Termékeik fontos előnye, hogy könnyű installálhatóságuk révén nem csak a kialakítás fázisában, hanem készre berendezett szobákban illetve lehallgató termekben utólagosan is alkalmazhatók. A különféle elemek ragasztással rögzíthetők, így a beavatkozás nem jár semmiféle rombolással és kosszal. A gyár szakemberei a megadott rajz és beépített anyagok alapján precízen megtervezik mely elemeket hova kell elhelyezni az adott helyen az ideális akusztikai környezet megvalósítása érdekében. Az installálás során az extrább belsőépítészeti megoldások sem jelentenek akadályt, mivel a termékek bő szín és forma válaszékban rendelhetőek és több termék például még kazettás függesztett álmennyezetek esetén is optimálisan használható (Square Tile, Wawe Wood).

A gyártó egyedi elképzeléseinek köszönhetően a választékban nem csak a mástól megszokott akusztika elemek kicsit más változataival találkozhatunk, hanem a világon egyedülálló termékekkel is, mint például a Vari Bass és Super Bass Extreme basszus csapdák, hogy csak néhányat említsünk az impozáns választékból. A forgalmazó szegedi stúdiójában már kialakítottak egy Vicoustic elemekkel optimalizált meghallgató szobát, ahol meg lehet tekinteni és hallgatni a speciális eszközöket és hatásaikat. A forgalmazó Sound Mania az érdeklődők számára természetesen helyszínen történő felmérést, egyedi tervezést és installálást is vállal.