PS Audio
Tápkondíciónálók és lejátszók legmodernebb generációja az USA-ból

Az idén 40 éves amerikai PS Audio márka hazánkban leginkább a tápjavító, zajszűrő és kondicionáló termékeiről ismert, külföldön azonban a klasszikus hifi készülékei, mint például előerősítők, végfokok, DA konverterek és phonó fokozatok már korábban kivívták a szaksajtó és az audio közösség tetszését. Termékeiket általánosságban mindig is kedvező ár/érték arány jellemezte, ezért a Sound Mania néhány évvel ezelőtt azt tűzte ki célul, hogy a PS Audio hifi készülékeit is megismertesse a magyar zenebarátokkal.

A PS Audio céget 1973-ban alapította két audio mérnök, Paul McGowan (ő a „P”) és Stan Warren (ő pedig az „S”) a kaliforniai Santa Mariában. Legelső termékük egy phono előerősítő volt, vagyis nem is a tápellátás témakörben kezdtek el tevékenykedni (főleg, hogy akkoriban még nem is volt ennyire fókuszban, mint mostanság), s néhány évvel később szinte már a high-end audio témakör minden területén sikerült valami maradandót alkotniuk. 1980-ban Stan Warren elhagyta a céget, a név azonban maradt és Paul McGowan onnantól fogva egyedül ült az igazgatói székben. A munka az egyik alapító távozása után a gyártó eredeti szellemisége szerint folytatódott tovább, így a változásból a márka rajongói tulajdonképpen semmit sem érzékeltek. A PS Audio ma a gyönyörű Boulder Colorado-ban található, egy helyre koncentrálva a tervezést, az eladást, a marketinget és az adminisztrációt, szemben a lélegzetelállító Rocky hegységgel, hogy a munkatársaknak még szép kilátásban is részük legyen.

Elképzeléseik szerint a high-end audio produktumok legfontosabb feladata, hogy a zene örömét közvetítsék a zenehallgatók felé és ez által kellemes érzéseket keltsenek bennük. Ennek okán saját küldetésüket abban látják, hogy a zenék és filmek ajándékát elvigyék az emberek otthonaiba, és tegyék mindezt kiváló ár/érték arányú, egyszerűen kezelhető készülékekkel.

Valószínűleg ennek a hozzáállásnak köszönhető az emberi kapcsolatok és a kommunikáció kiemelt szerepe is a PS Audio életében. A kollégák számos programot és szabadidős tevékenységet szerveznek együtt, kedvenc időszakuk a karácsony, amikor elmennek együtt vásárolni, hogy az ünnep minden pillanatát ki tudják élvezni. Globálisan szintén szeretnék segíteni partnereik és kereskedőik munkáját, vásárlóikkal pedig modern cégként on-line magazinjukkal valamint a Paul Napi Posztja blogon keresztül tartják a kapcsolatot.

A stratégiai fontosságú tervező gárda hardver, szoftver, mechanikai, termékfejlesztés és ipari tervezés csoportokra oszlik, az egyes team-ek között természetesen szoros együttműködéssel. Termékeik kiviteli minősége az alapítás pillanatától fogva az egyik legfontosabb szempont, ezért büszkék arra, hogy körültekintően megépített készülékeik egy életre szólnak. A mérnöki munka mellett a meghallgatás számukra a legfontosabb munkafolyamat; készülékeik tesztelésével illetve a tervezés közbeni kipróbálással sok száz órát eltöltenek, mire egy új modell végleges gyártásba kerül. Vásárlóik maximális kiszolgálása érdekében állandó ügyfélszolgálatot is üzemeltetnek, amit mindig el lehet érni, ha valami probléma merülne fel.

Termékpalettájukon az audio részleget jelenleg a NuWave és PerfectWave DA konverterek, a PerfectWave transzport, PerfectWave hálózati kártya, valamint az AC 10 és AC 12 HDMI kábelek képviselik, amiből úgy tűnik, mostanság elsősorban a digitális technikára koncentrálnak.
A tápellátás témakör szokás szerint most is nagyon erős, és a nagy komoly készülékek mellett praktikus és olcsó, mindenki számára elérhető „kütyüket” is tartalmaz.

A készülék választék a PowerPack 1500 UPS, Dectet Power Center, PerfectWave PowerBase, PowerPlay 8500 Power Center, és a P3, P5 illetve P10 Power Plant típusokból áll. Az „aprólékok” között az általunk korábban már tesztelt Noise Harvester mellett a Noise Harvester 5 pack, Power Port classic, Power Port classic 5 pack, valamint különböző tápkábelek találhatók.

Gazdag választékukból mindenki találhat magának megfelelőt ízlése és pénztárcája szerint, és válasszuk bármelyiket is közülük, a PS Audio zene és vásárló központú filozófiájának egy darabkáját minden estben hazavihetjük vele.