CES, Las Vegas, 2015. Január 6. - A világszerte egyedi és kifinomult termékeiről ismert audió innovátor, a Pass Laboratories bemutatja két legújabb termékét, az INT-60 és INT-250-es integrált erősítők személyében. Mindkettő lenyűgöző, flexibilis és erőteljes tagjai a Pass Labs család audiophil produktumainak amelyek mindég is a zenét helyezték előtérbe.
Megjelent: 2015-01-03
bővebben »
A svéd high-end gyártó legújabb készüléke egy abszolút modern külsejű, a táblagépek világát idéző elegáns eszköz óriási érintőképernyővel. A skandináv cégek igencsak szeretik a mitológiai neveket, de azért még mindig maradtak felhasználható istenek és egyéb hősök, mind például Mimer, akivel a legenda szerint, ha együtt ivott valaki, az onnantól fogva tökéletesen hallotta és látta, hogy mi történt, sőt, még azt is, hogy mi fog történni. Ebből a szempontból a név tényleg valódi telitalálat, hiszen egyrészt a készülék segítségével mindent hall és lát az ember (ami a fájlokban van), másrészt pedig a Mimerre nézve, a jövő eszközeinek képe is felcsillan előtte.
Megjelent: 2014-01-11
bővebben »
Egy olyan világban, ahol a hely egyre inkább prémiumnak számít és a nagy hangsugárzók elhelyezése tagadhatatlanul kihívást jelent. A Vivid Audio csapata rengeteget dolgozott azon, hogy az eredeti Giya G1 tulajdonságait megőrizve egy kisebb méretbe csomagolja azt. A Giya szériához a mindössze 1m–es magasságával, G4 néven csatlakozott az új modell, mely az összes kivételes tulajdonságát magába foglalja a sorozatnak.
Megjelent: 2013-11-20
bővebben »
Az Amethystet nehezen lehetne beskatulyázni egyetlen komponensként. Ő egy igazi mindenes, ami abszolúte megfelel a mai kor digitális és analóg elvárásainak. A Trinnov híven a nevéhez a berendezést felszerelte saját 3D mérőmikrofonos és szobakalibrációs megoldásával. Lelke a speciális mikrofon, amely négy különálló mikrofonkapszulát használ a hallgató és a források pontos helyének a meghatározásához. Három mikrofon egymáshoz képest egyenlő távolságban és magasságban van, így háromszögeléssel könnyedén meghatározható a távolságuk a visszaverődések alapján, míg a negyedik mikrofon a három másik között magasabban helyezkedik el, tetraéder alakzatban, így megvalósítva a pontos 3D térbeli mérést. Ez az, amiben a Trinnov forradalmian új az eddigi mérési metódusokhoz képest. Az izmos 64bites lebegőpontos DSP-nek köszönhetően a mérés és a hangsugárzó szobában történő valós idejű viselkedésének a szimulálása csak pillanatokat vesz igénybe.
Megjelent: 2013-11-19
bővebben »
A nyár kellős közepén figyelemreméltó, izgalmas újdonságot jelentetett meg a neves projektorgyártó Dreamvision. A Dreamy Geek a világ első Android alapokra épülő vetítője, fejlett hálózati képességekkel. A kompakt méretű projektor elsősorban a mobilitást és a sokrétű alkalmazhatóságot igénylő felhasználók számára készült, tökéletesen alkalmas prezentációra az irodában, otthon egy kis mozizásra, vagy a barátokkal focimeccset nézni, sőt a gyerekek is örömmel fogják használni a játékkonzolok megjelenítőjeként.
Megjelent: 2013-08-08
bővebben »
A világ egyik vezető digitális audió gyártója, az Antelope Audio ma bejelentette az Integrity sorozatába tartozó legújabb termékét, a Platinum-ot. Az új DAC a hangzásminőséget egy még magasabb szintre fogja emelni és mindemellet biztosítja az audio közösség számára az egyik legszélesebb DSD támogatottságot, beleértve az egyedinek számító 256X-es módot, valamint a 786kHz-s mintavételezést az egyedileg készített USB chip-en keresztül.
Megjelent: 2013-05-30
bővebben »
Frank Tchang a kábelek és rezonátorok kifejlesztése és sikeres bevezetése után nekifogott, hogy minden addigi tapasztalatát és tudását bevetve megalkossa álmai hangfalát. Senkit sem tévesszen meg a hagyományos külsejű doboz vagy a szokásos hangszórókészlet még szokásosabb elrendezése. Ez nem egy hagyományos hangdoboz századik iterációja.
Megjelent: 2011-08-05
bővebben »
Az akusztikai rezonátorok sokak számára az audio misztikus, 4. dimenzió tárgykörébe tartozó ágát testesítik meg, nem csoda, hogy a Franck Tchang különleges eszközei számos helyen elutasítással találkoztak. Az elégedett felhasználók azonban azt jelezték, hogy ez az ember bizony tud valamit.
Megjelent: 2011-03-20
bővebben »
A 2010-es év végén jelentősen megváltozik az Esoteric felsőkategóriás digitális műsorforrás választéka, ugyanis a DV-60, UZ-1, UX-3Pi, UX-1Pi és P-03Uni DVD, illetve univerzális lejátszók egy csapatban mennek nyugdíjba, az utódlásukról azonban még nincsenek pontos információk. Az X-01D2 és X-03SE CD/SACD játszók novemberben fejezték be pályafutásukat, őket a K-01 és a K-03 modellek váltják fel.
Megjelent: 2011-02-01
bővebben »
A Pass Labs FirstWatt J2-es erősítője egy direkt csatolt, speciálisan nagy érzékenységű hagsugárzókhoz tervezett, 2×25 W (8 Ohm) teljesítményű sztereó végfokozat. Áramköre két fokozatból épül fel; bemenetének single-ended tiszta A-osztályú áramkörei a JFET-ekből álló kimeneti fokozathoz kapcsolódnak
Megjelent: 2010-05-10
bővebben »
Az Esoteric márciusban megjelenő RZ-1-es készüléke egy igazi szórakoztatóközpont lesz, ugyanis 4 az 1-ben rendszerben CD/SACD játszót, erősítőt, USB bemenetet és DA konvertert illetve phono fokozatot tartalmaz. Felszereltségének köszönhetően széleskörűen konfigurálható, így analóg és különféle digitális forrásokról szinte mindenféle audio jel lejátszható vele. Az alacsony, divatos formájú alumínium házban az Esoterictől megszokott módon különösen értékes és kifinomult áramkörök és alkatelemek találhatók.
Megjelent: 2010-03-06
bővebben »